Superchans att samla poäng till vårens tävling!

Från och med nu på obestämd tid finns möjlighet att samla 1 poäng per dag. För varje dag man har skrivit en (eller flera kommentarer) till något av inläggen på bloggen får man 1 poäng. Var noga med att skriva ditt namn. En rapport ges i samband med senaste Kefas.

10-14 juli - Sommarläger i Kungsbacka

Hej! Här kommer lite info om vad man kan hitta på i sommar. Flera i Kefas har hittat ett sammanhang som heter OAS och detta är ett gäng som bland annat ordnar med läger över sommaren för kristna runt om i Sverige.
Det brukar vara flera hundra ungdommar där och man sjunger lovsång, lyssnar på bra talare, kanske spelar fotboll, käkar, solar och massa annat. Jag tror att flera av er har ännu bättre koll på detta. Dessa läger har fått betyda mycket för många. En möjlighet att komma nära Jesus tillsammans med massa andra. Mitt förslag är att ni kan prata med varandra om lägret i kommentarfältet till detta inlägg.
Hur man anmäler sig finns info om på OAS hemsida.
_
Sommarläger i Kungsbacka

Detta händer i maj


Händer på fredag

På fredag står det Rapport från fronten på schemat. Ursprungstanken var att vi skulle få skypeundervisnig av en missionär i Indien. Men tyvärr var det svårt att få kontakt med någon... Som tur är trillade det in massa nya idéer. Så på fredag kommer Peter Frykman att hålla ett bibelstudium under temat: När den grymme romaren blev from under korset. Dessutom kommer JP (som tidigare varit med i Kefas och som nu går ett år på bibelskola) till oss för att hålla ett vittnesbörd. Men han kommer inte ensam utan tar med sig hela sin klass (14 pers) från Skåne (Håkan Giselsson trakter) och detta gäng kommer tillsammans att hålla andakten efter fikat. Vilken ära att dem reser över 20 mil för vår andakt och eftersom att JP reser så långt för att hålla ett vittnesbörd så blir det ju också en rapport från fronten.


Håkan: Röstning för nytt namnförslag till ledarutbildningen?

Hej Kefas!

Inför nästa läsår planerar vi ett lite nytt upplägg för ledarutbildning. (Ni som var på Kefas i fredags eller ledarskolan förra måndagen, vet vad det handlar om. Jag kommer att försöka informera vid fler tillfällen och det kommer att komma ut en folder om detta.) Nu skulle jag vilja ha er hjälp med att komma på ett bra namn för denna ledarutbildning. Vi körde en omröstning i fredags, men efter det har jag kommit på ett namnförslag till. Så därför presenterar jag några olika namn är, så får ni rösta vilket ni tycker är bäst. Och skulle någon av er sitta inne med ett bra namn på en ledarutbildning, så får ni gärna klämma ur er det. Här kommer några av mina förslag, med förklaringar efter.

 

Följ mig! Det var Jesus som sa så till sina lärjungar, innan de påbörjade sin ledarträning hos honom. Även för en kristen ledare i dag är det viktigt att följa Jesus, då kan man själv bli en förebild som anda kan följa på vägen med Gud.

Kippos Det är grekiska och betyder trädgård. Tanken bakom ordet är att när man är konfirmand sås ett frö. Under ledarutbildningen får detta sedan slå rot, börja grönska och även blomma. De som går ledarutbildningen är som växter i en trädgård.

Doulos Även detta är grekiska. Det betyder tjänare eller slav, vilket kanske har en lite negativ klang. Men faktum är att Jesus själv sa att den som vill vara som en ledare för andra skall vara som en tjänare (doulos). Det står också i Fil 2 att Jesus själv blev som en tjänare (doulos) för oss. Dessutom är det så att ordet ”komminister” betyder tjänare, liksom ordet ”diakon”. Det är m a o ganska kyrkligt att kallas tjänare, när man arbetar som ledare i kyrkan.

Equip Nu är det engelska. Ordet betyder ”utrusta”, och det är ju precis vad ledarutbildningen handlar om, att vi vill utrusta ungdomar för ledarskap. Man skulle ev kunna ha en undertext: ”for leadership”, så får man ett härligt rim också!

 

Tack för mig!

Håkan Giselsson

 

Rösta genom att skriva en kommentar. Skriv det namn du gillar mest eller kom med en egen kandidat genom att promota det i kommentarfältet.


Har du möjlighet att låna ut en madrass?

På fredag kommer 14 elever från Strandhems bibelskola att sova över i Kastala. Därför undrar dem om någon kan tänka sig att låna ut madrass/liggunderlag? Det behövs några stycken.

That´s my King


Kanske Gud vill uppmuntra oss med ett budskap?

I fredags talade vi om andens frukter och lite andra dygder. På slutet av kvällen fick vi i smågrupper enas kring tre egenskaper Kefas skulle kännetecknas av för att bäst kunna peka på Jesus. När den första gruppen (av fem), la fram sina tre gick det som ett sus genom rummet där vi var. Alla hade valt samma. Kärlek, glädje och frid (förutom ett undantag där en grupp hade vänskap istället för frid). Det borde ha blivit ett mycket, mycket spretigare resultat då det finns otroligt många möjliga kombinationer. Detta är coolt tycker jag! Kärlek, glädje och frid... Vill Gud säga något till oss? Här har vi har ett böneämne. Kanske något Gud vill göra bland oss i Kefas?


Egypt calling!

Hej! Äntligen har en dator och ett wi-fi kommit i min väg! Jag sitter nu i mitt hotellrum i Dahab, en liten semesterort 10 mil norr om Sharm-el-Sheik, och morgonbloggar. Vädret är mulet och blåsigt, men varmt är det. Saudiska vindar från andra sidan Akabaviken höjer betyget. Jag ska snart springa ner i poolen som är 7 meter från min altandörr, och ta ett morgondopp innan frukost. Klockan 10 ska vi ut och snorkla i Blue Hole.
På resan har vi hunnit med mycket. Vi har kollat på stora stehögar, s.k. pyramider, kollat in Tutankhamons fina guldmask och guldgrav. Vi har besökt två sopstäder vid namn Esbeth-el-Nakhl och Muqattam. Imponerande kristna stadsdelar i Kairo som gör otroligt mycket gott för alla de har möjlighet att hjälpa. Muqattam hade även den största kyrkan jag kommer att se på länge, en grottkyrka. Imponerande bygge. Bild kommer. Vi har åkt förbi Tahrirtorget, där revolutionen ägde rum i januari förra året.
Vi bodde på ett ställe som heter Anafora. Det är en "retreatfarm" dit kristna från hela världen åker för att arbeta och söka Gud. Den koptiska kyrkan är häftig och vi svenskar har mycket att ta efter.
Vi har bestigit Sinai berg och bevittnat en vacker soluppgång. Vi har besökt världens äldsta kloster, St Katarina kloster i Sinai öken.
Imorgon bitti åker vi buss tillbaka genom öknen till Kairo för att där ha en sista dag bland bazarerna. På fredag åker vi hem igen. Jag kan tillägga att situationen för de kristna i Egypten inte är så farlig som den framstår i västerländsk media. De är en klar minoritet bland folket, men de har det relativt bra! Kopternas påve dog i lördags och en av biskoparna ska utses till påve inom kort. Stay updated!
Nu kallar poolen på mig.
Frid!
Kristoffer

Sommarjobba i Sundhammar med vitryska barn?

I fredags informerade Peter Frykman om att det finns ett par platser sommarjobb i Sundhammar med Kastalakyrkans sommarläger för vitryska barn. Lägret vara cirka 2,5 veckor under den senare halvan på sommarlovet (vidare info: www.vitryska.se). Är du intresserad av att arbeta med detta?

Skriv i så fall ett brev till Peter på e-post: [email protected]
Ange i brevet dina kontaktuppgifter och skriv några rader om varför du vill arbeta med de vitryska barnen.

En kväll om att vara i Guds närhet

På fredag kommer en av de tre männen på bildernan, Claes Josefsson till Kefas. Ämnet är: Att vara i Guds närhet. För ett par månader sedan var jag (Jonas) på ett kristet möte där samma Claes predikade medan vår Mattias var mötesledare och det var en kväll som jag behövde i min relation till Gud. Den kvällen handlade om att höra Guds röst. Den här kvällen handlar om att vara i Guds närhet. Jag tror Gud vill vara nära dig och mig. Men som människa i vår tid är det lätt att bege sig iväg åt andra hållet. Därför tror jag att Gud blir glad när vi väljer att ha en kväll då vi fokuserar på att vara nära honom.
.
-------1--------------------X--------------------2-------------
En fråga: Men vem är då Claes och vilka är i så fall de andra två?

Poängställning den 16 mars

Den här fredagen delades det ut poäng lite hej villt. Helt utan förvarning delades det ut 5 poängare till dem som kom tidigare för att hjälpa till med maten. Detta galna intiativ rörde om i tabellen. Dessutom tog Simon F. och Malin J. poäng vilket ledde till att Henrik ramlar ner på en delad 3:e placering. Övriga som diskade var Erik G. och Josefin L.O. Kanske det blir en syskon fight nu när sysken L.O. delar placering? Dessutom delades det ut 10 p till Erik K. som inte fick sina poäng rapporterade för ett par veckor sedan. Fortfarande finns massor av poäng att tävla om och jag undrar hur detta ska gå? Allt verkar ju kunna hända!



Lovsång från Brazil kids got talent

Här är en kille som tävlar i tv-programmet Brazil kids got talent.
Han sjunger otroligt bra, men det spektakulära är att genom tvälingen sjöng han bara lovsånger.


Rapport från Kina

Hittade en rapport från Fox News om hur massa människor blir kristna i Kina. Halleluja!


Eat & Talk på fredag

För denna fredag står det Eat & Talk på programmet. Och det blir det! Peter kommer att stå för snacket och Jonas för smacket.

Kvällen kommer att utgå från denna Bibeltext:
"Men andens frukter är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trofasthet, 23ödmjukhet och självbehärskning. Mot sådant vänder sig inte lagen." (Gal 5:22-23)
Om någon vill vara med och laga mat så blir jag (Jonas) jätteglad! Klockan 17.00 i köket på övervåningen drar jag igång och kom när du kan om du vill vara med, men skriv gärna en kommentar så jag vet ungefär hur många kockar som kommer.

David och Goliat

I kyrkan i söndags handlade texten från Gamla Testamentet om David och Goliat. För ett år sedan gjorde Lejonen (de äldre barnen i Kastala) en film om detta krig. Luta dig tillbaks och njut för nu blir det action!


Poängställning den 9 mars

Och så var det dags att rapportera senaste tabellen från disktvälingen. Momentet handlade den här gången om att tippa (1-X-2) på hur det skulle gå för prästerna som fick fyra olika utmaningar. Vinnarna fick varsin diskbiljett. Poäng tog Malin J. Matilda Ch. och Simon F. Notera att dessa tre kämpar i toppen av tabellen. Endast Henrik W. som var utomland missade poäng.


Kefas apostlamöte 9/3

Skön kväll på Kefas ikväll som gästades av 6 präster som tävlade i lag emot varandra! fullt ös.
Till fikat idag fick vi kladdkakemuffins som Camilla och gänget hade gjort, omnomnom.
Andakten idag bestod av skön lovsång och nattvard.

...Mattias måste även köpa en ny klocka till kyrkan eftersom att han sköt ner den med en fotboll.
Med tanke på att det inte är första gången han skjuter fel så kan man väl dra en slutsats att Mattias och fotbollar i kyrkan inte går ihop, haha!

Adam kunde helt enkelt inte vänta...


Hoppas ni får en bra helg, frid!
//Emma

Apostlamöte

På fredag kommer kvällen många har längtat efter!
Då kommer prästerna i Kungälv och Ytterby till Kefas för ett apostlamöte.
Vad nu detta innebär vet endast Jonas, Mattias samt de som sitter i Kefaskommitéen.
Prästerna har ingen aning.
.
Efter fikat (som blir extra lyxigt då Camilla med flera bakar) ska vi fira nattvard tillsammans.
Vi samlas klockan 19.00 i Kastala och redan kl 19.15 drar programmet igång.
.
.

Sommarjobba i sommarkyrkan?

Om du är intresserad av ett sommarjobb i Sommarkyrkan så kan du skriva upp ditt intresse här. Det är Mattias Wodlèn som är ansvarig och han kommer att läsa de kommentarer som lämnas till detta inlägg. Anmäl ditt intresse genom att skriva ditt förnamn, efternamn och mobilnummer.

Poängställning den 2 mars

Så var det en ny omgång av disktävlingen avklarad. Vi kan se i tabellen att Henrik W. inte lyckas komma om sin konfirmand Matilda Ch. som nu ensam suttit på tronen senaste fredagarna. En spännande fortsättning kvarstår. Dessutom visar Johan O. att han också vill vara med i matchen genom att lämna in två diskbljetter! Han hade nämligen glömt rapportera efter sportlovsveckan då han också diskade. Och med detta går alltså Johan O. upp på en delad 5:e plats. Utroppstecknet för den här omgången är den fjärde poängtagaren! Jag fick bara in tre lappar, men vem är den fjärde som ska ha poäng?
.

Filmen om "helgelse"

I fredagsa talade Mattias om helgelse på Kefas. I undervisningen visade Mattias en film som många uppskattade. Här är filmen för er som vill se den igen och för er som inte kunde komma.

.
(I morgon kl 15.00 kommer tabellen från gårdagens disktävling att publiceras.)

RSS 2.0