Baka med Camilla

På fredag drar Camilla igång ett bak inför Kefas. Hennes tanke är att nu när Håkan slutar och sommarkonfirmander kommer på besök, så vore det trevlig med lite extra gott fika. Camilla ordnar recept och ansvarar för baket, men hon hälsar att andra gärna får vara med å baka med henne. Kl 17.00 i Kastala beräknar hon att dra igång med bakeriet. Skriv något på bloggen eller hör av dig till henne om du vill komma med å baka.
 
Allt gott! Slutet gott! Bullar gott!
/ Jonas 
 

Kefas börjar :) ..... Håkan slutar :(

Rutinerna börjar rulla igång och så även Kefas.
På fredag (31 aug) kl 19.00 börjar vi med lovsång i kyrksalen.
Mycket välkommen är du!

Men... samtidgt som Kefas börjar har Håkan sin sista
arbetsdag som pedagog i Kastala. Sorgligt, men samtdigt behöver
Håkan få ta nya steg och vi kommer nog att klara oss trots allt.
Men på fredag kommer Håkan att vara med och därför
tycker jag att vi ska passa på att tacka honom för allt han gjort!
Min tanke är att alla skriver ner:
uppmuntrande ord, bibelord och saker vi har att tacka honom för.
Kommer du på fredag kan du skriva lappar hemma och ta med på fredag,
men det går också bra att skicka till min epost
eller skriva som kommentar på bloggen
så skriver jag ut allt som kommit in på fredag.

Ha det gott så länge!
Jonas

(epost: [email protected])

Snart sista dagen för anmälan till Taize

Under höstlovet är en bussresa till Taize inplanerad. Det finns mycket att skriva om denna fantastiska plats, bla att Taize är en by i sydöstra Frankrike och en plats som fått inspirera många kristna ungdommar runt om i hela världen, men det jag framförallt vill få ut med detta inlägg är att anmälningstiden till resan snart löper ut. 14 september behövs 15 anmälda för att resan ska bli av och idag är 10 pers anmälda. Det behövs alltså minst 5 personer till för att resan ska bli av. Så om du inte är anmäld och vill med, se till att anmäla dig snarast!

 
 
Mer info om resan kommer nedan:
I Taizé bor man och äter mycket enkelt. Förutom att man träffar ungdomar från många andra länder deltar man varje dag i bibelundervisning och samtalsgrupper som bröderna (munkarna) ordnar. Dessutom delar man brödernas liv i de tre dagliga bönestunderna i kyrkan med nattvard, lovsång och tystnad. 

Datum:

Vi planerar en resa från Kungälv (först kollektivt till Göteborg eller Helsingborg, och sedan därifrån tillsammans med andra resenärer ombord på Delfinbuss) med avresa lördagen den 27 oktober och återkomst söndagen den 4 november. Det kommer att finnas plats för 30 personer inklusive ledare från Kungälv.

Kostnad för ungdomar:

Bussresan inklusive alla avgifter (färjeöverfart, vägavgifter mm) kostar 2.650kr. Vistelsen i Taizé kostar för ungdomar 600kr. Summan för detta blir 3.250kr. Man bör därutöver beräkna kostnad för mat under resan och fickpengar för veckan i Taizé. Eventuellt tillkommer även kostnad för tåg till Helsingborg.

Ungdomar utan egen inkomst och aktiva i Kungälv eller Ytterby församling erhåller ett bidrag på 1000 kr från kyrkan. De som gått ledarutbildningen och som gjort praktik (t.ex. varit fadder i konfagrupp) kan få räkna hela resan som vidareutbildning och behöver då inte betala för mer än maten under bussresan.

Anmälan:

Har du gått ledarskolan kontaktar du Jonas eller Barbro. Annars sker anmälan genom inbetalning av anmälningsavgiften 500kr till Bg 5353-4277 (Kungälvs pastorat). Detta bör göras så snart du bestämt dig, så att du säkert får plats, dock senast 14 september 2012.

Var noga med att ange följande på inbetalningen:
Taizé + Namn, tel.nr, adress, födelseår och mejladress

Resterande summa, 2750kr (1750kr för ungdomar Kungälv/Ytterby), skall vara inbetald senast 23 september 2012 (3550kr för personer över 29 år).

Mer info:

Mer information om resan, vad man ska ha med sig mm kommer efter sommarlovet och är du anmäld får du ett mejl med information i mitten av september.

Frågor:

Har du frågor, hör gärna av dig till Barbro Lööf, 0737077006 eller Jonas Edsberger 0737095767.


Viktiga händelser i Augusti

26 augusti - Avtackninig av Håkan Giselsson.
Håkan har bestämt sig för att lämna arbetet som pedagog och anta nya utmaningar. Därför, klockan 10.00 i Kastalakyrkan den 26 augusti, kommer vi att tacka honom för det enorma arbeta han gjort. Kom gärna! Och sprid också information om avtackningen till dem du tror skulle vilja vara där.

31 augusti - Kefas Kick Off.
Rutinerna börjar komma igång och även Kefas börjar efter sitt normala program. Kvällen börjar kl 19.00. med lovsång och bön i kyrksalen i Kastala.  Mycket välkommen är du!

RSS 2.0