Snart sista dagen för anmälan till Taize

Under höstlovet är en bussresa till Taize inplanerad. Det finns mycket att skriva om denna fantastiska plats, bla att Taize är en by i sydöstra Frankrike och en plats som fått inspirera många kristna ungdommar runt om i hela världen, men det jag framförallt vill få ut med detta inlägg är att anmälningstiden till resan snart löper ut. 14 september behövs 15 anmälda för att resan ska bli av och idag är 10 pers anmälda. Det behövs alltså minst 5 personer till för att resan ska bli av. Så om du inte är anmäld och vill med, se till att anmäla dig snarast!

 
 
Mer info om resan kommer nedan:
I Taizé bor man och äter mycket enkelt. Förutom att man träffar ungdomar från många andra länder deltar man varje dag i bibelundervisning och samtalsgrupper som bröderna (munkarna) ordnar. Dessutom delar man brödernas liv i de tre dagliga bönestunderna i kyrkan med nattvard, lovsång och tystnad. 

Datum:

Vi planerar en resa från Kungälv (först kollektivt till Göteborg eller Helsingborg, och sedan därifrån tillsammans med andra resenärer ombord på Delfinbuss) med avresa lördagen den 27 oktober och återkomst söndagen den 4 november. Det kommer att finnas plats för 30 personer inklusive ledare från Kungälv.

Kostnad för ungdomar:

Bussresan inklusive alla avgifter (färjeöverfart, vägavgifter mm) kostar 2.650kr. Vistelsen i Taizé kostar för ungdomar 600kr. Summan för detta blir 3.250kr. Man bör därutöver beräkna kostnad för mat under resan och fickpengar för veckan i Taizé. Eventuellt tillkommer även kostnad för tåg till Helsingborg.

Ungdomar utan egen inkomst och aktiva i Kungälv eller Ytterby församling erhåller ett bidrag på 1000 kr från kyrkan. De som gått ledarutbildningen och som gjort praktik (t.ex. varit fadder i konfagrupp) kan få räkna hela resan som vidareutbildning och behöver då inte betala för mer än maten under bussresan.

Anmälan:

Har du gått ledarskolan kontaktar du Jonas eller Barbro. Annars sker anmälan genom inbetalning av anmälningsavgiften 500kr till Bg 5353-4277 (Kungälvs pastorat). Detta bör göras så snart du bestämt dig, så att du säkert får plats, dock senast 14 september 2012.

Var noga med att ange följande på inbetalningen:
Taizé + Namn, tel.nr, adress, födelseår och mejladress

Resterande summa, 2750kr (1750kr för ungdomar Kungälv/Ytterby), skall vara inbetald senast 23 september 2012 (3550kr för personer över 29 år).

Mer info:

Mer information om resan, vad man ska ha med sig mm kommer efter sommarlovet och är du anmäld får du ett mejl med information i mitten av september.

Frågor:

Har du frågor, hör gärna av dig till Barbro Lööf, 0737077006 eller Jonas Edsberger 0737095767.

Trackback
RSS 2.0