Tips ¨på vad som händer i kyrkan under julen

Varje söndag är det gudstjänst kl 10.00 i Kastala och Ytterby. Ibland ä det nattvard och ibland inte. Sen händer det massa extra eftersom det är jul. Här kommer en liten lista med några tips.
 
24 dec: julafton och midnattsmässa kl 23.30 i Kastrala och Ytterby
 
25 dec: juldagen och nattvard kl 11 i Kastala
 
26 dec: annandag jul och nattvard kl 10 i Kastala och Ytterby
 
 
29 dec - 2 jan: Nyårsläger i Skene (se: http://www.credo.nu/breakingnews)
 
 
18 januari: Kefas kl 19.00 i Kastala
 
 
Jag hoppas ni alla för en fin jul!
/Jonas

På fredag: julavslutning med afterski

Så var det nästan jul och sista Kefas för den här terminen.

Det kommer att bli en julavslutning under temat afterski.

 

Man får alltså klä ut sig som om man kommit från skidbacken och ska in på afterski. (Tips:Om man inte gillar at klä ut sig så kan man alltid vara civilpolisolis. Den körde ofta jag med under period av mitt liv.) 

 

Kommitten ordnar med underhållning och det kommer att bli julmat.

Vi börjar som vanligt med lovsång och bön kl.18.00.

 

Har du aldrig varit på afterski och inte

vet vad det är så kommer här en föraklring:

After Ski är offentliga nöjesaktiviteter som erbjuds på många skidorter efter vinteraktiviteter såsom snowboard- och skidåkning. Det innefattar alltifrån festande till avkoppling i syfte att skapa trivsel och gemenskap bland skidortens personal och gäster. Vanligen serveras där varma- och kalla drycker och ibland förekommer det levande musik.Termen after ski används främst i Skandinavien. I Alperna används istället den franska termen Après Ski. Uttrycket började användas i början av 1900-talet.

 


På fredag: samtalskväll om Guds närvaro

På fredag kommer vi att ha en samtalskväll där vi lutar oss tillbaka och lyssnar till varandras erfarenheter av Guds närvaro. Om du vill kan du redan nu fundera över Guds avtryck och närvaro är i ditt liv. Jag tror att vi uppfattar Guds närvaro på olika sätt. Någon kanske är inne i en period av tvivel och Gud känns långt borta. En annan kanske är inne i en period där Guds närvaro uppfattas tydligt. En tredje är här för första gången och vet inte så mycket om Gud. Det finns inga krav och det går bra att komma om bara vill lyssna om du är nyfiken.
 
Vi börjar kl 19.00 på övervåningen med lovsång och bön.
Hoppas du får en bra vecka. Vi ses på fredag.
/Jonas

RSS 2.0